TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

André: succesvolle cognitieve training

Ik ben aan de drank geraakt door een opeenstapeling van lichamelijke klachten. Natuurlijk probeerde ik steeds weer te stoppen, maar dat lukte niet. Alcohol overheerste meer en meer mijn leven. Ook mijn geheugen werd steeds slechter. Daar had vooral mijn omgeving veel last van.

Mijn drankprobleem heeft thuis voor veel verdriet gezorgd. Daarom besloot ik per direct te stoppen en te kiezen voor een opname in het Korsakov Centrum. Zo wilde ik laten zien dat het menens was. Deze keer wilde ik echt stoppen, met alle hulp die ik kon krijgen. De stap naar een ggz-instelling vond ik aanvankelijk lastig; er ligt toch een taboe op. Maar toen ik er eenmaal was, was het ook goed.

Bij het Korsakov Centrum volgde ik een gestructureerd dagprogramma . Ik heb veel opgestoken van de cognitieve training. Mijn begeleiders stonden altijd voor me klaar; ik heb veel respect voor hun werk en veel aan hen gehad. Maar ook het delen van mijn ervaringen met medepatiënten deed me goed. Door de rust en regelmaat, ben ik gaan ervaren dat alcoholvrij leven erg waardevol is. En dat alcohol niet de oplossing is voor mijn problemen. Dát zijn de belangrijkste lessen die ik heb geleerd.

Toen ik weer naar huis ging vroeg ik mezelf af of ik de draad van vroeger weer zou kunnen oppakken? Was ik veranderd? Hoe zouden vrienden en kennissen nu naar mij kijken? Ik merk dat ik terughoudender ben geworden. Maar ook dat mijn vrienden me weer hebben opgenomen en me niet zien als ‘die verslaafde’. Sommigen hebben nooit belangstelling getoond. Met die teleurstelling heb ik moeten leren omgaan.

Mijn behandeling is bijna afgerond. Ik ben trots dat ik deze stap heb gezet en blij dat het resultaat heeft opgeleverd: er is weer balans in mijn leven.

 

Wegens privacy redenen is er voor gekozen om hier een fictieve naam te gebruiken.