TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Gebaat bij een goede dagstructuur

Elly, een 57-jarige alcoholafhankelijke hoogopgeleide vrouw wordt opgenomen met een Rechterlijke Machtiging voor 6 maanden. Er is sprake van ernstige zelfverwaarlozing, waardoor er gevaarlijke situaties zijn ontstaan. Kan zij nog herstellen

Elly heeft bij opname fors ondergewicht, lichamelijke klachten en ernstige geheugenproblemen. Ze is vereenzaamd. Hoewel Elly tegen haar zin is opgenomen, heeft ze veel baat bij de structuur en het dagprogramma van de kliniek. Ze komt op gewicht, haar lichamelijke klachten nemen af. Het neuropsychologisch onderzoek laat lichte cognitieve problemen zien: ze heeft moeite met plannen en organiseren. In de behandeling wordt de cognitieve training ingezet. Door deze training verbeteren haar planningsvaardigheden en leert ze hoe ze deze in de thuissituatie kan toepassen.

In de periode tot haar ontslag werkt Elly samen met haar casemanager thuisbehandeling aan haar terugkeer naar huis. Eenmaal thuis wordt ingezet op versterking van haar sociale netwerk. De thuisbehandeling kan succesvol worden afgebouwd.

 

Wegens privacy redenen is er voor gekozen om hier een fictieve naam te gebruiken.