TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Karin: stabiliteit door de behandeling

Mijn dochter heeft met een rechterlijke machtiging een opname geregeld. Ik was ernstig verslaafd was aan alcohol. En achteraf kan ik zeggen: het was echt nodig.

Ik ben erin gestapt met het idee: ik moet zelf aan mijn probleem werken en hulp durven vragen. Ik wilde graag leren en heb dan ook alle trainingen met veel plezier gevolgd. Sterker: de zondag vond ik vervelend, omdat er géén programma was.

De behandeling in het Korsakov Centrum heeft mij vooral stabiliteit geboden, door de invulling van tijd en vrije tijd. De dag wordt er gestructureerd op een hele prettige manier. Ik ben een aantal keren teruggevallen, maar steeds weer motiveerde ik mezelf. Ik keek naar anderen die er nog slechter aan toe waren en wist dat ik het niet zo ver wilde laten komen. Daarom trainde ik mijn geheugen door bijvoorbeeld tijdens een wandeling de stoeptegels te tellen.

Mijn belangrijkste levensles: ik weet de moed te vinden om me, na een terugval, niet neer te leggen bij mijn zwakheden. Daar ben ik trots op! Ik weet dat ik in de toekomst moet blijven letten op structuur in mijn dag. Maar ook dat ik dingen doe die ik leuk en zinvol vind, zoals mijn vrijwilligerswerk. Inmiddels woon ik al jaren zelfstandig en ben tevreden met mijn leven. Met ambulante hulp vanuit het Korsakov-Centrum, gesprekken met een verpleegkundig specialist en een fijne dagbesteding heb ik mijn draai gevonden.

Wegens privacy redenen is er voor gekozen om hier een fictieve naam te gebruiken.