TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Korsakov Centrum: rookvrije kliniek

Aangezien een alcoholverslaving vaak hand in hand gaat met roken is besloten dat vanaf 1 september 2020 de gehele kliniek, de binnentuinen en het voorportaal van het Korsakov Centrum voortaan rookvrij zijn.

Roken als nicotineverslaving vergroot niet alleen de kans op kanker, hart-, vaat- en longziekten, maar in combinatie met alcoholgebruik zorgt het er ook voor dat het geheugen, leer- en redeneervermogen ernstiger wordt aangetast. Roken past hiermee op geen enkele wijze binnen onze visie op gezondheid en gezond gedrag.
Met het plaatsen van de bord ‘Rookvrij gebouw’, door Maud van Dorst en Serge Walvoort, sluiten wij ons dan ook graag aan bij de landelijke campagne op weg naar een ‘Rookvrije generatie’.

De route naar een rookvrije kliniek
Sinds 2018 staat het onderwerp ‘rookvrije kliniek’ op onze agenda. Ester Binneveld, verpleegkundig specialist, heeft dit project vanaf de start omarmt. Vanuit haar netwerk heeft zij bijeenkomsten georganiseerd en zijn er verschillende experts op het gebied van ‘stoppen met roken’ uitgenodigd.  Een interne werkgroep, bestaande uit verschillende medewerkers en ons management, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt met als resultaat, een ‘Rookvrije Kliniek’.

Tot slot willen wij graag alle medewerkers bedanken voor hun inzet om dit project samen te laten slagen.