TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

De alcohol voorbij

De huisarts is de eerst aangewezen persoon om problemen rond alcoholgebruik mee te bespreken. Bij een vermoeden van alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen of het syndroom van Korsakov kan de huisarts zorgen voor een doorverwijzing naar het Korsakov Centrum.

Het Korsakov Centrum is een gespecialiseerde kliniek voor mensen met alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen zoals het syndroom van Korsakov. Veel van onze patiënten hebben al diverse behandelingen ondergaan in de klinische of ambulante verslavingszorg, zonder blijvend resultaat. Wij bieden deze specifieke doelgroep een gericht aanbod aan onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Huisartsen kunnen hun patiënten bij ons aanmelden, bij voorkeur via Zorgdomein. Dat kan via de Voordeur, het centrale aanmeldpunt van Vincent van Gogh. 

In een intakegesprek brengen we samen met u als cliënt en liefst samen met een familielid of naaste de situatie in kaart. Op basis van dit gesprek volgt een advies voor opname. De kliniek heeft ook mogelijkheden voor mensen die onvrijwillig (via de Wet verplichte ggz) worden opgenomen.

Wordt er besloten tot een opname, dan onderzoeken we eerst de aard en ernst van de alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen. Vervolgens bespreken we op welke manier we u kunnen helpen om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren.