TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Foutloos leren: Hij die kan, doet

Korsakov-patiënten die een behandeling verkeerd uitvoeren waardoor het fout gaat, blijven deze handeling op de verkeerde manier herhalen. De methode ‘Foutloos Leren’ kan dit helpen voorkomen.

Nee hoor ik, heb geen alcohol probleem

In 2016 promoveerde klinisch neuropsycholoog dr. Serge Walvoort op zijn proefschrift: ‘De neuropsychologie van stoornissen in het gebruik van alcohol’. De vertroebelende effecten van excessief alcoholgebruik en alcoholonttrekking kunnen de diagnostiek en de behandeling bemoeilijken.

Cognitievestoornis door alcohol

Alcohol is een maatschappelijk geaccepteerd genotsmiddel waarvan de gevaren consistent worden onderschat. Problematisch alcoholgebruik is één van de belangrijkste oorzaken van verworven hersenbeschadiging

Regionale aanpak alcohol misbruik

Jarenlang overmatig alcoholgebruik kan leiden tot ernstige cognitieve stoornissen die het dagelijkse leven van mensen flink kunnen belemmeren. Problemen met aandacht, geheugen en planning kunnen wijzen op (alcoholgerelateerde) cognitieve stoornissen. Dit uit zich in initiatiefloosheid, een beperkt ziekte-inzicht en moeite om met problemen om te gaan.

Jubileumcongres 30 jaar Korsakov Centrum

Met het congres 30 jaar Korsakov Centrum - diagnostiek, behandeling en zorginnovatie, viert Vincent van Gogh het 30-jarig bestaan van het centrum.

meer laden...